Hoppa till huvudinnehåll
Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar
Mia Troberg

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

30 minEnkelt
440,55 kr
4 portioner76,70 kr per portion
Det var inte igår man använde woken! Den här snabba rätten med koreansk smaksättning fixar du på en liten stund. Perfekt till vardags. Glasnudlar går att byta ut mot shiratekinudlar för en lowcarb-variant.

2 mskFärsk ingefära
2 mskJapansk soja
1 stLime
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRapsolja
600 gRyggbiff
1 tskSesamolja
1 stChilipeppar Röd
Grönsaker
2 stRöd Paprika
1 tskJapansk soja
1 mskRapsolja
1 stBroccoli Färsk
2 stRödlök
150 gGlasnudlar
150 gSockerärta
0,5 tskSesamolja
Instruktioner
1

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime. Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.

2

Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.

3

Hetta upp olja och stek köttet snabbt på hög värme. Blanda ned grönsakerna och rör runt. Servera med kokta glasnudlar.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 476,2, Protein (g) 38,1, Fett (g) 14,2, Kolhydrater (g) 45,5

Bild:

Linnea Swärd