Gå vidare till huvudinnehåll
Färsk fylld Pasta med Ricotta och Spenat, frästa grönsaker och Balsamicovinägrett

Färsk fylld Pasta med Ricotta och Spenat, frästa grönsaker och Balsamicovinägrett

10 minEnkelt
171,30 kr
4 portioner 30,18 kr per portion
Vegetarisk

500 gRavioli Färsk Smaksatt
1 stZucchini
1 klyftaVitlök
250 gKörsbärstomater
2 mskRapsolja
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskBalsamvinäger
0,5 mskHonung Flytande
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Skiva 1 zucchini och skär i halvmånar. Strimla 1/2 purjolök och skiva 1 vitlöksklyfta. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs zucchini, lök och vitlök tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och svartpeppar efter egen smak. Lägg ner 250 g körsbärstomater, hela eller halverade, mot slutet och låt allt bli genomvarmt. Koka 2 pkt färsk pasta enligt anvisning på förpackningen. Var noga med tiden så att pastan inte blir överkokt. Låt rinna av ordentligt i durkslag. Blanda en balsamico vinägrett på 1 msk balsamvinäger, 2 msk olja, ½ msk flytande honung och krydda försiktigt med lite salt och svartpeppar. Servera spenat- och ricotta raviolin med grönsakerna, balsamico vinägrette och/eller en liten klick crème fraiche (totalt 1 dl crème fraiche).