Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk potatisfrittata med grönsakssalsa
Mari Bergman

Italiensk potatisfrittata med grönsakssalsa

30 minEnkelt
273,60 kr
4 portioner36,14 kr per portion
Frittata, en italiensk äggrätt, som går snabbt och enkelt att laga och du kan blanda i vad kylen har att erbjuda. I detta recept blir det bland annat potatis och broccoli samt smaksättning av pesto, låt dig inspireras! Frittatan håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar.

Grönsakssalsa
1 tskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
280 gMajskorn
0,5 stPersilja - färsk
1 stRöd Paprika
Potatisfrittata
100 gPesto Grön
2 mskOlivolja
50 gRiven Ost
600 gPotatis
250 gBroccoli Färsk
1 stRödlök
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
6 stÄgg
1 dlCreme Fraiche Naturell
3 krmSalt Fint
2 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatisfrittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.

3

Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.

4

Grönsakssalsa: Skölj och tärna paprika och blanda med avrunnen majs i en skål. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.

Näringsvärde: 716 kcal. 25 g protein, 47 g fett, 46 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell