Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 tsk | Honung | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Salt | |
100 g | Getost, Chevre | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
Bakade tomater | ||
1 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Romansallat | |
1 tsk | Honung | |
1 krm | Salt | |
Potatis | ||
700 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Bakade tomater: Skölj och halvera tomaterna. Lägg tomaterna i en liten ugnsfast form. Skala och halvera vitlöken och lägg bland tomaterna. Ringla över olja och honung och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen under potatisen ca 20 min. Skölj salladen och skär i stora bitar. Lägg upp på ett fat.
Lax: Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form. Salta och peppra efter smak.
Skär getosten i mindre bitar. Lägg getost, creme fraiche, timjan och honung i en bunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt en nypa salt och peppar. Bred såsen över laxen och sätt in i ugnen ca 12 min. Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 686 kcal, 34 g protein, 46 g fett, 34 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt