Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Honungsstekta palsternackor | ||
1 krm | Salt | |
4 msk | Honung Flytande | |
10 g | Dragon - torkad, ca 4 tsk | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Palsternacka | |
Fläskkarré | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
700 g | Fläskkarré | |
2 krm | Salt |
Honungsstekta palsternackor: Skala och skär palsternackorna i klyftor. Stek dem på medelvärme i smör tills de är gyllene och mjuka rakt igenom, tillsätt honung och krydda med lite salt och peppar. Låt honungen glasera palsternackorna ordentligt. Krydda palsternackorna med dragon.
Fläskkarré: Skär karrén i skivor och krydda med salt och peppar. Bryn smör i en panna och stek karrén på medelhög värme ca 4 minuter på varje sida, låt vila 2 minuter på skärbräda innan servering.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning.
Servera fläskkarrén med honungsstekta palsternackor och broccolibuketter.
Näringsvärde: 536 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 32 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria