Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med guldpasta och broccoli
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med guldpasta och broccoli

30 minEnkelt
205,70 kr
4 portioner 45,54 kr per portion
En supergod och enkel saffranspasta med ugnsbakad lax.

Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
400 gTagliatelle Färsk
0,5 stCitron
1 krmSalt
Saffranssås
2,5 dlVispgrädde
2 mskVatten
1 mskFiskfond
2 mskVitvinsvinäger
0,5 gSaffran
2 krmSalt
500 gLaxfilé Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan.

3

Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.

4

Placera de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.

5

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.

6

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.

7

Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.

Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.

Näringsvärde: Kcal: 721 Fett: 40 g Protein: 34 g Kolhydrater: 53 g

Bild:

Linnea Swärd