Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
6 dl | Couscous | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Sötpotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Färsk ingefära | |
120 g | Plommon | |
4 st | Vanliga morötter | |
3 dl | Kikärtor Kokta | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
10 g | Kanel Hel | |
1 tsk | Spiskummin | |
6 st | Schalottenlök | |
4 dl | Vatten | |
0,25 g | Saffran | |
Topping | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,75 dl | Sötmandel Naturell | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Skala lökarna. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Hetta upp oljan, fräs ingefära och 2 st kanelstänger i 1 minut. Tillsätt lök och fräs tills den fått lite färg. Tillsätt morötter och sötpotatis och fräs en kort stund.
Tillsätt sedan plommon och kikärter. Krydda med spiskummin, saffran, salt och peppar. Häll på vatten, buljongtärning och låt koka 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Under tiden rostar du mandeln hel i en torr stekpanna och kokar couscous.
Häll upp couscous i en stor skål eller på ett fat. Gör en grop i mitten och häll grytan i den. Strö över rostade mandlar, koriander och mynta.
Rekvisita: Agneta Livijn
Näringsvärde: Energi (kcal) 632,8, Protein (g) 18,5, Fett (g) 13,6, Kolhydrater (g) 99,3
Bild:
Linnea Swärd
2 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt