Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Souvlakispett | ||
1 msk | Mynta - färsk | |
1 msk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
6 st | Grillpinnar | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Lammfärs | |
1 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
Tabbouleh | ||
1 st | Gul Paprika | |
2 st | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Salt | |
4 msk | Olivolja | |
0,75 st | Mynta - färsk | |
1 st | Rödlök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Persilja - färsk | |
250 g | Bulgur |
Sätt ugnen på 200 grader.
Souvlakispett: Blötlägg spetten. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka myntan. Blanda ihop lammfärsen med lök, vitlök, mynta och kryddor i en bunke. Dela i lika många bitar som du har grillpinnar. Forma varje del till en korv och kläm fast på spetten. Kyl 10 min så att de blir mer fasta.
Pensla spetten med olja och grilla i ugnen ca 15-20 min.
Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna. Hacka persilja och mynta fint, skölj och tärna tomat och paprika och blanda med bulgur. Skala och finhacka rödlöken. Blanda citronsaft, olja och vitlök till en dressing och slå över. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med tabbouleh och citronklyftor.
Näringsvärde: 581 KCAL 31 G PROTEIN 30 G FETT 44 G KOLHYDRATER
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria