Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 tsk | Ingefära Malen | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
2 msk | Citron | |
1 tsk | Nejlikor Malda | |
100 g | Smör | |
3 msk | Yoghurt Naturell | |
1 dl | Florsocker | |
100 g | Sötmandel Naturell | |
2 tsk | Kanel | |
5 st | Ägg |
Smält smöret.
Vispa äggulorna luftiga i en skål och tillsätt den malda mandeln, smöret, kryddorna och florsockret och blanda till en kräm.
Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett riktigt fast skum i en annan helt ren skål.
Vänd sedan ihop innehållet i de båda skålarna och häll smeten i en smord 24 cm form, gärna springform.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt stå svalt i minst en timme.
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant