Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Persilja - färsk | |
20 g | Smör | |
1 st | Citron | |
400 g | Penne | |
1 klyfta | Vitlök | |
400 g | Fiskpinnar | |
1 st | Gul lök | |
200 g | Fryst Bladspenat | |
1 krm | Salt |
Tina spenaten om den är fryst. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm fiskpinnarna 10-12 minuter vid 225º C i ugnen. Dela körsbärstomaterna.
Låt spenaten småfräsa och bli mjuk i lite smör tillsammans med hackad lök. Smaka av med salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med spenat- och lökblandningen.
Gremolata: Finhacka persilja. Borsta och skölj citronen noga och riv enbart det gula på skalet. Blanda rivet citronskal skal med persilja och pressad vitlök.
Skär bort det vita skalet på citronen och skär i tunna skivor. Dela varje citronskiva i mindre bitar.
Servera fiskpinnarna på pastan och strö över gremolatan. Garnera med bitar av citron och tomathalvor.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt