Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskpinnar med gremolata

Fiskpinnar med gremolata

30 minEnkelt
174,70 kr
4 portioner 30,66 kr per portion
Fiskpinnar med gremolata

150 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar
1 dlPersilja - färsk
20 gSmör
1 stCitron
400 gPenne
1 klyftaVitlök
400 gFiskpinnar
1 stGul lök
200 gFryst Bladspenat
1 krmSalt
Instruktioner
1

Tina spenaten om den är fryst. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm fiskpinnarna 10-12 minuter vid 225º C i ugnen. Dela körsbärstomaterna.

Låt spenaten småfräsa och bli mjuk i lite smör tillsammans med hackad lök. Smaka av med salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med spenat- och lökblandningen.

Gremolata: Finhacka persilja. Borsta och skölj citronen noga och riv enbart det gula på skalet. Blanda rivet citronskal skal med persilja och pressad vitlök.

Skär bort det vita skalet på citronen och skär i tunna skivor. Dela varje citronskiva i mindre bitar.

Servera fiskpinnarna på pastan och strö över gremolatan. Garnera med bitar av citron och tomathalvor.