Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Zucchini | |
1 dl | Rött vin | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Morötter | |
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Olivolja | |
590 g | Krossade Tomater | |
2 krm | Strösocker | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Timjan | |
2 dl | Gnocchi | |
8 dl | Vatten | |
Till servering | ||
50 g | Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk |
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i slantar. Skär zucchinin i tärningar. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt.
Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Fräs lök, vitlök och tomatpuré på medelvärme i någon minut. Tillsätt morot, timjan, krossade tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i ca 10 min. Lägg i pastan och zucchinin och låt koka tills pastan är precis al dente. Späd eventuellt med lite vatten om soppan blir för tjock.
Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Hacka persiljan och riv parmesanosten.
Servera soppan i djupa skålar. Toppa med parmesan och persilja.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria