Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttet | ||
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,2 st | Färsk ingefära | |
2 msk | Japansk soja | |
300 g | Vitkål | |
500 g | Lövbiff | |
1 st | Risnudlar | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
1 st | Lime | |
0,5 st | Isbergssallat | |
125 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
280 g | Böngroddar | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Finstrimla köttet. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med fisksås och soja i en bunke. Lägg ner köttet, blanda runt och låt marinera 10 min i kylen.
Koka upp vatten till nudlarna. Ha nykokt, hett vatten färdigt då du gör i ordning rätten.
Skala och riv morötterna och finstrimla vitkålen.
Stek köttet i olja i en wokpanna eller stor stekpanna på hög värme. Spara marinaden. Ta upp köttet när det är genomstekt och lägg över det på ett fat. Stek grönsakerna i wokpannan så att det mjuknar en aning. Tillsätt mer olja om det behövs. Tillsätt marinaden och blanda om.
Lägg i nudlarna i det varma vattnet och stäng av värmen. Låt dem stå ca 3 min och sila av dem när de känns klara.
Lägg i kött och nudlar i wokpannan och blanda runt ordentligt så att allt blir varmt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj groddarna. Grovhacka myntan och grovhacka jordnötterna. Skär limen i klyftor.
Lägg upp woken på ett stort fat och garnera med strimlad isberg, groddar, mynta jordnötter och limeklyftor. Servera eventuellt med mer soja.
Näringsvärde: 670 KCAL 38g Protein 27g Fett 64g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Jordnötter Salta 275g Estrella