Gå vidare till huvudinnehåll
Bowl med grillad halloumi, grönsaker och grönkål
Mari Bergman

Bowl med grillad halloumi, grönsaker och grönkål

45 minEnkelt
450,35 kr
4 portioner 71,75 kr per portion
En färgglad och fräsch bowl med härliga grönsaker som toppas med grillad halloumi och cashewnötter. Saften från den grillade citronen blir fantastiskt god att ringla över grönsakerna. Ät och njut!

Örtdressing
4 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 stPersilja - färsk
25 gSpenat Blad
1 krmSalt
Bowl
1 krmSvartpeppar Malen
1 stZucchini
75 gSpenat Blad
250 gFärska champinjoner
1 stAvokado
1 krmFlingsalt
150 gGrönkål
50 gGroddar
2 stCitron
500 gHalloumi
1 stBroccoli
1 krmSalt
80 gCashewnötter Naturella
2 tskOlivolja
Instruktioner
1

Örtdressing: Mixa samman spenat, persilja, olja, vit balsamvinäger, honung och chiliflakes till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

2

Bowl: Skölj spenat och grönkål. Skär bort stammen på grönkålen och skär bladen i stora bitar. Blanda spenat och grönkålsblad i en skål med olja och salt.

3

Skär zucchini i skivor. Dela broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Dela citronerna på mitten. Skär halloumin i tjocka skivor och dela avokadon i 4 halvor.

4

Pensla alla grönsaker med olja och strö över lite salt och peppar. Grilla zucchini, broccoli, champinjoner och halloumi var för sig i en grillpanna eller på utegrillen. Grilla sist citronhalvorna och avokadohalvorna så att de får en fin grillyta. Skär de grillade halloumiskivorna i kuber.

5

Skölj groddarna och ta bort de svarta knopparna. Grovhacka cashewnötterna.

6

Montering: Fördela spenat och grönkål i botten av fyra skålar. Toppa med grillade grönsaker, halloumi, citronhalvor, avokadohalvor, groddar och cashewnötter runt om. Häll upp dressingen i fyra små skålar och servera vid sidan av.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 833 kcal, 36 g protein, 65 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir