Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Pepparkaksdeg | |
2 krm | Ättika | |
1 st | Ägg | |
3 dl | Florsocker | |
3 dl | Strösocker |
Rita upp mallar till pepparkakshuset på papper. Kavla ut degen till 2 mm tjocka plattor på plåtar klädda med bakplåtspapper och skär ut huset efter pappersmallen, tag bort överflödig deg.
Grädda delarna mitt i ugnen på 175 graders värme ca 10-15 minuter.
Kontrollera att de färdiggräddade pepparkakshusdelarna stämmer med mallarna och justera i efterhand om det behövs.
Smält 3 dl socker i en stekpanna under omrörning till det blir helt smält och brunt. Använd som klister till pepparkakshuset som sätts samman på en kartongbit som underlag.
Gör kristyr genom att blanda 3 dl floursocker och 1 äggvita och 2 krm ättikssprit till en jämn smet. Lägg i en strut av smörpapper och spritsa runt fönster osv.
Pynta huset med tomtar och godis och glitter och bomull som snö.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant