Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling i ugn | ||
3 msk | Olivolja | |
60 g | Sötmandel Spån | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
500 g | Jordärtskocka | |
300 g | Potatis | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
125 g | Steklök | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
200 g | Broccoli Fryst |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling i ugn: Skala och skär jordärtskockor och potatis i 2 cm tjocka skivor. Skala steklökarna. Lägg tinade kycklingklubbor, jordärtskockor, potatis och lök på en ugnsplåt. Krydda med dragon samt salt och peppar efter smak. Tillsätt olivoljan och gnid in olja och kryddor ordentligt. Rosta i ugn ca 30-40 min.
Sjud upp grädden med hönsbuljongen och ta av från plattan. Ta ut kycklingen ur ugnen och slå på gräddbuljongen. Skölj och riv över citronskal från 1 citron och pressa över 2 msk citronsaft. Strö mandeln över kycklingen och sätt in i ugnen 10 minuter igen.
Tillbehör: Värm broccolin i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera ugnskycklingen med lite broccoli vid sidan om.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 682 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt