Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salladsdressing | ||
0,5 st | Citron | |
2 msk | Olivolja | |
2 tsk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Salt | |
100 g | Körsbärstomater | |
2 msk | Smör | |
4 msk | Rapsolja | |
1 st | Aubergine | |
500 g | Potatis | |
70 g | Salladsmix | |
4 msk | Rödvinsvinäger | |
1 dl | Panko | |
1 st | Ägg | |
2 st | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av ändarna och skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor.
Halvera potatisen och koka den i cirka 5 minuter. Häll av vattnet, lägg potatisen på en plåt, fördela 4 msk rapsolja och salt ovanpå. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.
Hacka schalottenlöken smått och blanda med rödvinsvinäger i en skål. Lägg salladen i botten på ett fat. Halvera tomaterna och lägg på salladen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå!
Vispa upp ägget i en skål. Lägg panko på en tallrik, peppra och blanda.
Sätt en stekpanna på medelvärme och smält smöret och 4 msk rapsolja.
Doppa aubergineskivorna i ägget och vänd dem sedan i pankoströbrödet. Tryck till pankon lite. Stek skivorna gyllenbruna i pannan. Var försiktig med värmen!
Ta upp löken från vinägern och fördela över salladen. Droppa över dressingen och blanda. Servera auberginen med den rostade potatisen, salladen och béarnaisesås.
Receptet kommer från boken ”Ett stekt ägg är också middag”. Boken är skriven av Siri Barje och ges ut av Bonnier Fakta.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria