Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pannkakor | ||
1 st | Ägg | |
2 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsk | Salt | |
2 tsk | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
Champinjonfyllning | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Örtsalt | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 st | Salladslök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Vispa äggen i en skål med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar, så att det inte blir klumpar i smeten. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt gärna smeten vila en stund.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och smält en klick smör. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd när ytan stelnat lite.
Champinjonfyllning
Pressa vitlöken. Borsta bort jord från champinjonerna och skär dem i skivor. Stek dem mjuka i smöret tillsammans med vitlöken.
Krydda med örtsaltet och häll på crème fraîche. Koka ihop.
Hacka salladslöken. Lägg fyllningen på pannkakorna och strö på sallads- eller gräslök. Rulla ihop eller vik till en wrap
Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla