Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glasyr | ||
56 g | Daim | |
2 msk | Kakao | |
2 msk | Smör | |
1,5 dl | Florsocker | |
1 msk | Brygg- och kokkaffe | |
Kaka | ||
4 st | Ägg | |
3 msk | Kakao | |
100 g | Mörk Blockchoklad | |
200 g | Smör | |
3 dl | Strösocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 krm | Flingsalt |
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen. Smält smöret och rör i chokladen så den smälter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner försiktigt i äggblandningen.
Tillsätt chokladsmöret och blanda runt försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen. Varmluftsugn 15-20 min. Vanlig ugn 20-22 min.
Glasyr: Blanda alla ingredienser i en bunke över ett vattenbad tills du får en slät smet.
Bred ut över den svalnade kakan.
Hacka och strö över daim.
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt