Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Smör | |
1 tsk | Curry | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 dl | Kvarg Naturell | |
0,5 st | Gul lök | |
500 g | Morötter | |
1 st | Hönsbuljong | |
1 st | Citron | |
20 g | Färsk ingefära |
Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök, ingefära ca 2 cm och vitlök.
Smält smör i en kastrull. Mjukstek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt spiskummin och curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och låt steka i 5 minuter. Slå på 5 dl buljong och citronvatten. Koka tills morötterna mjuknat, cirka 15–20 minuter.
Riv citronskalet och blanda med kesellan.
Mixa soppan. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Tillsätt honung och citronsaft. Smaka av med lite honung, lite extra citronsaft, salt och peppar.
Fördela soppan i skålar, lägg hälften av citronkrämen i varje. Klipp över rikligt med färsk koriander.
Handfast-minus: Häll upp 3–4 dl soppa i en djup tallrik. Handfast: Häll upp 3–4 dl soppa i en djup tallrik och servera med en grov smörgås med rökt skinka och krasse.
Bild:
Itrim
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla