Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
150 g | Mörk chokladkaka | |
2 dl | Jordnötter Rostade | |
Kladdkaka | ||
3 st | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
5 tsk | Kakao | |
1 krm | Vaniljpulver | |
2 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
397 g | Kondenserad mjölk |
Börja med att koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ca 3 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form. Bred sedan ut den karamelliserade mjölken och avsluta med resten av kladdkakesmeten.
Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna något.
Hacka jordnötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner de hackade jordnötterna.
Toppa kladdkakan med den smälta chokladen och jordnötterna.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla