Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Ströbröd | |
1,5 kg | Potatis Fast | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
2 msk | Smör | |
1 st | Gul lök | |
3 dl | Vispgrädde |
Värm ugnen till 200 grader. Öppna burkarna med ansjovisfiléer, spara spadet från en burk, häll ut spadet från resterande.
Skala och grovhacka löken. Skölj och skär potatisen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller matberedare.
Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
Blanda grädden med ansjovisspad och den frästa löken.
Arrangera ca 5-6 st potatisskivorna åt gången i din näve i en ugnsform, packa dem tätt och se till att de står rakt.
Fördela ansjovisskivor emellan och häll över gräddblandingen.
Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.
Bild:
Simon Bajada
2 Ansjovis Original 125g Grebbestads
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket