Gå vidare till huvudinnehåll
Renskavstaco med chipotlekräm och picklad rödlök
Mari Bergman

Renskavstaco med chipotlekräm och picklad rödlök

40 minEnkelt
317,25 kr
4 portioner 54,79 kr per portion
Testa en ny variant av den traditionella fredagstacon och byt ut köttfärsen mot renskav. Det blir supergott!

Renskavstaco
400 gKidneybönor
1,5 dlVatten
240 gRenskav
1 mskOlivolja
1 tskTorkad oregano
1 mskChipotlesås
0,5 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
0,5 stRödlök
Chipotlekräm
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
3 mskChipotlesås
1 krmSalt
Tillbehör
35 gRuccolasallat
2 stAvokado
0,5 stKoriander - färsk
320 gTortilla Wrap
0,5 stCitron
Picklad rödlök
2 mskHonung Flytande
1,5 dlVatten
0,5 dlÄttika
2 stRödlök
Instruktioner
1

Tina renskaven.

2

Picklad rödlök: Skala och strimla rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop vatten, ättika och honung och låt svalna. Slå sedan lagen över löken och låt den stå och dra tills servering. Sila sedan av lagen och lägg upp löken i en skål.

3

Renskavstaco: Skala och finhacka lök och skölj och tärna paprika. Sila av bönorna och spola under kallt vatten.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs skavköttet ca 2-3 min. Finfördela köttet med hjälp av en gaffel. Tillsätt lök, paprika, spiskummin, paprikapulver och oregano och fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt bönor, chipotlesås efter smak, honung och vatten. Koka ihop och krydda med salt och peppar efter smak.

5

Chipotlekräm: Blanda yoghurt med chipotlesås efter smak och tycke. Smaka av med lite salt.

6

Tillbehör: Tärna avokadon. Skölj ruccola och grovhacka koriander. Skär citronen i klyftor.

Fyll dina tortillabröd med renskavstaco, ruccola, avokado, koriander, picklad rödlök och toppa med chipotlekräm. Pressa över citron, vik ihop och ät.

Näringsvärde: 604 kcal, 30 g protein, 21 g fett, 67 g, kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell