Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Renskavstaco | ||
400 g | Kidneybönor | |
1,5 dl | Vatten | |
240 g | Renskav | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Chipotlesås | |
0,5 st | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 st | Rödlök | |
Chipotlekräm | ||
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
3 msk | Chipotlesås | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
35 g | Ruccolasallat | |
2 st | Avokado | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
320 g | Tortilla Wrap | |
0,5 st | Citron | |
Picklad rödlök | ||
2 msk | Honung Flytande | |
1,5 dl | Vatten | |
0,5 dl | Ättika | |
2 st | Rödlök |
Tina renskaven.
Picklad rödlök: Skala och strimla rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop vatten, ättika och honung och låt svalna. Slå sedan lagen över löken och låt den stå och dra tills servering. Sila sedan av lagen och lägg upp löken i en skål.
Renskavstaco: Skala och finhacka lök och skölj och tärna paprika. Sila av bönorna och spola under kallt vatten.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs skavköttet ca 2-3 min. Finfördela köttet med hjälp av en gaffel. Tillsätt lök, paprika, spiskummin, paprikapulver och oregano och fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt bönor, chipotlesås efter smak, honung och vatten. Koka ihop och krydda med salt och peppar efter smak.
Chipotlekräm: Blanda yoghurt med chipotlesås efter smak och tycke. Smaka av med lite salt.
Tillbehör: Tärna avokadon. Skölj ruccola och grovhacka koriander. Skär citronen i klyftor.
Fyll dina tortillabröd med renskavstaco, ruccola, avokado, koriander, picklad rödlök och toppa med chipotlekräm. Pressa över citron, vik ihop och ät.
Näringsvärde: 604 kcal, 30 g protein, 21 g fett, 67 g, kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria