Gå vidare till huvudinnehåll
Indisk mangochutneykyckling
Mari Bergman

Indisk mangochutneykyckling

30 minEnkelt
194,75 kr
4 portioner 33,56 kr per portion
En supergod och lättlagad vardagsfavorit med indiska smaker. Tips! Om du köper fryst kycklingfilé - tina den gärna i kylen över natten.

Kyckling
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
600 gKycklinginnerfile Fryst
0,5 stBroccoli Färsk
1 krmSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
175 gMango Chutney
1 stRöd Paprika
1 mskRapsolja
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskKycklingfond
Tillbehör
50 gMango Chutney
1 stLime
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skala och skär lök i klyftor och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skär kycklingen i grytbitar.

3

Hetta upp olja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök, vitlök paprika och kyckling ca 2-3 min till kycklingen har fått lite färg och löken är mjuk. Tillsätt mango chutney, creme fraiche, vatten och kycklingfond. Låt grytan koka ihop på svag värme ca 7-10 min och smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och dela broccolin i buketter och tillsätt till grytan när 2 min återstår av koktiden.

Servera mangochutneygrytan med ris, limeklyftor och ev lite extra mango chutney.

Näringsvärde: 663 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell