Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
175 g | Mango Chutney | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Rapsolja | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Kycklingfond | |
Tillbehör | ||
50 g | Mango Chutney | |
1 st | Lime | |
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och skär lök i klyftor och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skär kycklingen i grytbitar.
Hetta upp olja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök, vitlök paprika och kyckling ca 2-3 min till kycklingen har fått lite färg och löken är mjuk. Tillsätt mango chutney, creme fraiche, vatten och kycklingfond. Låt grytan koka ihop på svag värme ca 7-10 min och smaka av med salt och peppar.
Skölj och dela broccolin i buketter och tillsätt till grytan när 2 min återstår av koktiden.
Servera mangochutneygrytan med ris, limeklyftor och ev lite extra mango chutney.
Näringsvärde: 663 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko