Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt kyckling med gremolatapappardelle
Mari Bergman

Ugnsstekt kyckling med gremolatapappardelle

30 minEnkelt
281,25 kr
4 portioner 36,49 kr per portion
Kyckling i ugn som serveras med pasta i en gremolatasås. Gremolata är en blandning av citronskal, persilja och vitlök. Underbart gott!

Pasta
0,5 tskSalt
3 krmSvartpeppar Malen
50 gParmesanost
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stCitron
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
400 gPappardelle
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
Kyckling
1 krmSalt
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och koka upp saltat vatten i en kastrull till pastan.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor på hög värme. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15- 20 min.

3

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4

Riv parmesanosten fint. Skölj och riv skalet av hela citronen. Skala och riv vitlöksklyftorna. Skölj och finhacka persiljan. Blanda alla ingredienser med crème fraichen i en skål. Pressa i citronsaft från halva citronen och tillsätt olivolja, salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med gremolatakrämen. Skär kycklingfiléerna i skivor. Servera med tomater.

Näringsvärde: Kcal: 699, Fett: 21 g, Protein: 50 g, Kolhydrater: 74 g

Bild:

Linnea Swärd