Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
0,5 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Parmesanost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Citron | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Pappardelle | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 175 grader och koka upp saltat vatten i en kastrull till pastan.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor på hög värme. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15- 20 min.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Riv parmesanosten fint. Skölj och riv skalet av hela citronen. Skala och riv vitlöksklyftorna. Skölj och finhacka persiljan. Blanda alla ingredienser med crème fraichen i en skål. Pressa i citronsaft från halva citronen och tillsätt olivolja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med gremolatakrämen. Skär kycklingfiléerna i skivor. Servera med tomater.
Näringsvärde: Kcal: 699, Fett: 21 g, Protein: 50 g, Kolhydrater: 74 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel