Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
60 g | Maränger | |
200 g | Jordgubbar Färska | |
10 st | Digestive original | |
50 g | Smör | |
0,5 l | Sorbet | |
0,5 l | Vaniljglass |
Smält smöret. Mixa eller mosa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Klä botten av en bakform med bakplåtspapper (ca 20 cm och gärna en variant med högre kanter). Tryck ut digestiveblandningen och baka i mitten av ugnen i 175 °C i 10 minuter.
Låt botten svalna och ta under tiden fram glassen så den mjuknar lite.
När botten är kall, skopa ett lager med vaniljglass över botten och jämna ut det. Skopa sedan ett lager med FläderJordgubbsSorbet och jämna ut även detta. Ställ tårtan i frysen i minst 1 timme.
Ta ut tårtan ur frysen cirka 10 minuter innan servering. Värm kanterna med händerna så att den lättare lossnar från kanterna. Du kan även använda en kniv och skära utmed kanterna och under botten.
Toppa med jordgubbar och servera med en skål krossade maränger som man kan strössla över sin tårtbit.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla