Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
120 g | Bacon Skivat | |
1 st | Baguette | |
Jordärtskockssoppa | ||
2 msk | Rapsolja | |
3 dl | Vatten | |
6 dl | Äppelmust | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
0,5 msk | Lantbuljong | |
400 g | Jordärtskocka | |
5 dl | Grönsaksfond | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Jordärtskockssoppa: Skala och grovhacka jordärtskockor, lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alltsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt äppelmust, färdig grönsaksbuljong, vatten och ½-1 msk buljong/ fond och låt sjuda i ca 20 min.
Tillbehör: Skär bacon i strimlor och fräs det i en varm panna utan fett så att det blir knaprigt.
Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Jordärtskockssoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Mixa i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med lite knaprigt bacon och servera med varmt bröd.
Näringsvärde: 627 kcal, 14 g protein, 33 g fett, 72 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
3 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt