Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Svampfejkon | ||
0,5 tsk | Liquid smoke | |
0,5 tsk | Sirap Ljus | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Japansk soja | |
150 g | Färska champinjoner | |
Ölstekt lök | ||
1 msk | Rapsolja | |
1,5 dl | Folköl 3,5 % | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Japansk soja | |
2 st | Rödlök | |
1 msk | Strösocker | |
4 st | Hamburgerbröd | |
4 st | Veg. Hamburgare | |
4 skiva | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
1 tsk | Senap Ljus | |
Picklad rödlök | ||
1 dl | Vatten | |
2 msk | Ättika | |
4 msk | Strösocker | |
1 st | Rödlök | |
Tryffelmajonnäs | ||
0,5 tsk | Citron | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsk | Tryffelolja | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vegansk majonnäs |
Rör ihop ingredienserna till tryffelmajonnäsen. Justera mängderna efter smak.
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelhög värme tills vätskan dunstat.
Tillsätt rapsoljan och låt svampen brynas lite så den får fin färg.
Häll i sojasås, liquid smoke och sirap och rör om så allt blandas. Fräs tills vätskan är borta så att alla smakämnen steks in i svampen, passa så att det inte bränns. När vätskan är borta är svampfejkonet klart.
Ölstekt lök: Skala och skiva löken tunt.
Stek löken i lite rapsolja på medelvärme tills den mjuknat och brynts, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt socker, sojasås, svartpeppar och öl och rör om. Koka på medelvärme i ca 5 minuter tills det blivit krämigt. Smaka av med socker och sojasås.
Picklad rödlök: skala och skiva rödlöken tunt.
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg ner den skivade löken i lagen och låt blandningen svalna. Efter ca 30 minuter är den klar att äta.
Stek burgarna i rapsolja, antingen på medelvärme i ca 12 minuter från fryst, eller ca 3-4 minuter från tinat. Vänd då och då så att dem inte bränns.
När burgarna är nästan färdiga - lägg på varsin skiva vegansk ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) medan dem är kvar i stekpannan. Slå i 1 msk vatten och lägg på ett lock så ångan stängs inne, detta hjälper till att smälta burgarosten fint!
Rosta bröden i pannan efter att du tagit ur burgarna och torkat bort överflödigt fett.
Bygg burgarna: börja med tryffelmajonnäs på brödet, sedan picklad lök och sen svampfejkon. Lägg på burgaren med ost och ringla över amerikansk senap. Toppa med ölstekt lök och sist topplocket.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt