Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk kycklinggryta med ugnsbakade potatisklyftor

Italiensk kycklinggryta med ugnsbakade potatisklyftor

30 minEnkelt
410,80 kr
4 portioner 63,77 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v39) En lättlagad och härlig kycklingrätt med mycket smak!

Till servering
50 gRuccolasallat
0,5 dlOlivolja
0,5 dlBalsamvinäger
0,5 stGurka
1 krmFlingsalt
Ugnsbakade potatisklyftor
2 krmFlingsalt
0,5 dlOlivolja
600 gPotatis
Italiensk kycklinggryta
1 mskSmör
3 dlVatten
2 mskVit balsamvinäger
0,5 tskFlingsalt
0,5 mskVetemjöl
400 gVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
2 mskKycklingfond
600 gKycklinglårfile Färsk
0,5 stBasilika - färsk
3 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 250°.

Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över oljan och strö på saltet. Rör om. Baka i ugn i ca 20 minuter. Rör om då och då.

Skär eventuellt kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och bryn kycklinglårfiléerna runtom. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, fond, och balsamvinäger. Rör om och låt koka upp. Tillsätt vatten och låt sjuda i ca10 minuter.

Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna i bitar. Hetta upp en annan panna med smör och låt vitlök och tomat fräsa i några minuter på inte alltför hög värme och utan att vitlöken tar färg. Lägg över till pannan med kycklingen. Smaka av och strö över basilikabladen.

Skölj och arrangera rucolasalladen med skalad och grovhackad gurka. Droppa över olivolja och balsamvinäger, salta.

Servera kycklinggrytan med potatisklyftorna och salladen.