Gå vidare till huvudinnehåll
Krispsallad med kryddrostade grönsaker och kikärtor
Mari Bergman

Krispsallad med kryddrostade grönsaker och kikärtor

40 minEnkelt
233,10 kr
4 portioner 25,16 kr per portion
Rotfrukter och blomkål och kikärtor som får rostas i ugnen med spiskummin, paprika och cayennepeppar blir en härlig topping till den goda krispsalladen. Passar perfekt som tillbehör till både kött, fisk, kyckling och vegoalternativ.

Dressing
1 stPersilja - färsk
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar
1 mskVit balsamvinäger
3 mskOlivolja
1 krmSalt
Sallad
1 tskSalt
1 tskPaprikakrydda
2 tskHonung Flytande
300 gMorötter
300 gDelikatesspotatis
1 stBlomkål
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSpiskummin
380 gKikärtor Kokta
2 krmCayennepeppar
1 stGurka
2 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
120 gKrispsallat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.

2

Sallad: Skölj potatis och blomkål och skala morötter. Skär potatis och morötter i mindre bitar och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och riv vitlöken.

3

Blanda grönsakerna med vitlök, olja, salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar på plåten. Rosta i ugnen i ca 20 min.

4

Skölj kikärtorna i kallt vatten och tillsätt till grönsakerna. Ringla över honung, blanda om och rosta ytterligare i 10 min.

5

Skölj och skiva gurkan.

6

Dressing: Mixa olja, vit balsamvinäger, honung, salt peppar och persilja till en slät dressing.

7

Lägg upp krispsalladen på ett stort fat. Toppa med gurkskivor och ringla över dressing. Fördela de rostade grönsakerna över salladen. Klart att servera.

Bild:

Christoffer Skogsmo