Gå vidare till huvudinnehåll
Basilikakyckling i citronsås

Basilikakyckling i citronsås

40 minEnkelt
241,65 kr
4 portioner 36,18 kr per portion
Carl Butler

1 stBasilika - färsk
3 dlMatlagningsvin Vitt
1,5 mskVetemjöl
1 stCitron
2 stSchalottenlök
1 klyftaVitlök Vanlig
3 stÄgg
500 gKycklingfile
0,75 dlOlivolja
Instruktioner
1

Salta kycklingfiléerna och dela varje filé i två bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka basilikabladen grovt.

Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om några minuter. Sänk värmen och tillsätt löken. Rör om och låt allt småputtra 3-4 minuter. Tillsätt sedan vitlök och hälften av basilikan.

Rör om och fräs ytterligare någon minut innan du häller på 3/4 av vinet. Ta några tag med pepparkvarnen, lägg på lock och sjud sedan på ganska svag värme i ca 20 minuter.

Pressa under tiden citronen, separera äggulor från vitor och vispa ihop citronsaften med äggulorna. Vispa ut mjölet jämnt i resten av vinet.

Ta upp kycklingen när den är färdig och håll den varm. Sila över buljongen i en kastrull. Koka upp och vispa i mjölredningen. Vispa såsen jämn och slät och låt den puttra ca 4 minuter.

Vispa sist ner äggblandningen och resten av basilikan i såsen. Kolla kryddningen, häll såsen över kycklingen och servera.