Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Basilika - färsk | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
1 st | Citron | |
2 st | Schalottenlök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 st | Ägg | |
500 g | Kycklingfile | |
0,75 dl | Olivolja |
Salta kycklingfiléerna och dela varje filé i två bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka basilikabladen grovt.
Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om några minuter. Sänk värmen och tillsätt löken. Rör om och låt allt småputtra 3-4 minuter. Tillsätt sedan vitlök och hälften av basilikan.
Rör om och fräs ytterligare någon minut innan du häller på 3/4 av vinet. Ta några tag med pepparkvarnen, lägg på lock och sjud sedan på ganska svag värme i ca 20 minuter.
Pressa under tiden citronen, separera äggulor från vitor och vispa ihop citronsaften med äggulorna. Vispa ut mjölet jämnt i resten av vinet.
Ta upp kycklingen när den är färdig och håll den varm. Sila över buljongen i en kastrull. Koka upp och vispa i mjölredningen. Vispa såsen jämn och slät och låt den puttra ca 4 minuter.
Vispa sist ner äggblandningen och resten av basilikan i såsen. Kolla kryddningen, häll såsen över kycklingen och servera.