Gå vidare till huvudinnehåll
Söndagsstek

Söndagsstek

2 tEnkelt
Söndagsstek

3 dlVatten
3 stMorötter
3 dlVispgrädde
1 stVitlök
3 mskOxfond
2 mskJapansk soja
1 kgHögrev
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

Stek hela biten ordentligt runt om i stekpannan så den får lite yta. Salta och peppra.

När steken fått fin färg så lägger du i den, delade morötter och vitlöksklyftor av en HEL vitlök i en stekpåse. Blanda vattnet med fonden och häll på, sätt i en termometer. Den ska stå på 76-77 grader när steken är klar. Det tar ca 1 timme per kilo. Håll koll på termometern, du vill inte ha en torr sula.

Ta upp steken när den nått rätt temperatur och linda in den i folie, så den får vila lite. Lägg även grönsakerna i en skål under folie så de håller sig lite varma.

Såsen gör du genom att bara vispa ner grädde i skyn som blivit när du stekt steken, och smaka av med salt och peppar, samt lite soya för bättre färg.

278,85 kr
4 portioner • 59,94 kr per portion
Morötter Klass1 Sverige

1 Morötter Klass1

Sverige, 1 kg
15,95 kr

15,95 kr /kg


Arla Ko® Vispgrädde 40%
42,95 kr

85,90 kr /l


Vitlök Klass1 Spanien

1 Vitlök Klass1

2 för 20 kr
Spanien, 55 g
10,95 kr

199,09 kr /kg


Bong Touch of Taste Oxfond med Rödvin

1 Oxfond med Rödvin

Basvaror
180 ml
41,50 kr

230,56 kr /l


Kikkoman Soja

1 Soja

Basvaror
150 ml
45,50 kr

303,33 kr /l


Smak av Gotland Högrev

1 Högrev

ca 1000 g
209,00 kr

209,00 kr /kg