Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 msk | Bovete Helt | |
1 st | Svenska Äpplen | |
20 g | Rödbetsgroddar | |
0,5 st | Zucchini | |
20 g | Ärtskott | |
1 st | Citron | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
100 g | Salladsmix | |
20 g | Solrosskott | |
Dressing | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 msk | Citron | |
3 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 tsk | Sirap Agave |
Sallad: Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum.
Skölj salladen, hyvla tunna skivor av zucchini och fänkål.
Tärna äpplet smått och blanda i en skål med citronsaft.
Skölj skott och groddar och skär av den nedersta delen.
Dressing: Blanda rapsolja, vit balsamvinäger, agavesirap, citronsaft, salt och peppar i en skål.
Sallad: Blanda salladsmixen med råhyvlad zucchini och fänkål på ett fat. Toppa med äppeltärningar, skott och groddar. Ringla över dressingen och strö över rostat bovete. Riv citronzest över salladen och krydda med lite extra flingsalt och svartpeppar. Dekorera gärna med ätbara små blommor.
Bild:
Lina Eriksson
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Rödbetsgroddar EKO/KRAV Klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria