Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 msk | Rosmarin - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Japansk soja | |
Fläskytterfilén | ||
500 g | Fläskytterfile Färsk | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Balsamvinäger | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
300 g | Gröna Ärtor Frysta | |
250 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 175 grader och koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till morötterna och ärtorna.
Fläskfilén: Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål.
Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen under natten.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Fläskfilén: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Salta och peppra köttet.
Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. (Diska ej ur pannan). Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.
Sås: Tillsätt grädde, marinaden(lika mycket som rosmarin), soja och finhackad rosmarin till pannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Tillbehör: Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem lite lätt i ca 2 min. Lägg i ärtorna på slutet så att de tinar och blir varma. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.
Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med ris, sås och grönsaker.
Näringsvärde: 754 KCAL, 47 G PROTEIN, 35 G FETT, 60 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko