Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat
Hemmakock

Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat

50 minEnkelt
Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat

0,5 stBasilika - färsk
4 stVanliga Tomater
2 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
700 gPotatis
0,5 dlOlivolja
200 gFetaost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta & klyfta potatisen med skalet kvar (går även med frysta potatisklyftor). Placera klyftorna i långpanna med olivolja i botten, "ställ" dem på "skalsidan" så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte! Baka dem till de fått ordentligt gyllenbrun yta, cirka 30-45 min.

2

Varva varma potatisklyftor med smulad Fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja, "kvarna över" lite svartpeppar. Servera ljummet till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt!

131,40 kr
4 portioner • 17,46 kr per portion
Basilika Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Basilika Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
26,95 kr

179,67 kr /kg


Tomat Klass1 Spanien

1 Tomat Klass1

Extrapris
Spanien, 120 g
6,50 kr

59,09 kr /kg


Lök Röd styck Klass1 Sverige

2 Lök Röd styck Klass1

3 för 12 kr
Sverige, 150 g
9,00 kr

30,00 kr /kg


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Potatis Kok/Fast Klass1 Sverige
39,95 kr

19,98 kr /kg


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Garant Fetaost 25% 150g

2 Fetaost 25% 150g

2 för 45 kr
150 g
49,00 kr

163,33 kr /kg