Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat
Hemmakock

Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat

50 minEnkelt
110,75 kr
4 portioner 18,03 kr per portion
Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat

0,5 stBasilika - färsk
4 stVanliga Tomater
2 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
700 gPotatis
0,5 dlOlivolja
200 gFetaost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta & klyfta potatisen med skalet kvar (går även med frysta potatisklyftor). Placera klyftorna i långpanna med olivolja i botten, "ställ" dem på "skalsidan" så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte! Baka dem till de fått ordentligt gyllenbrun yta, cirka 30-45 min.

2

Varva varma potatisklyftor med smulad Fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja, "kvarna över" lite svartpeppar. Servera ljummet till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt!