Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
7 dl | Cashewnötter Naturella | |
4,5 dl | Vatten | |
2,5 tsk | Salt | |
125 g | Citron, ca 1 citron | |
3 tsk | Agar agar | |
1 dl | Paranötter |
Blötlägg cashewnötterna och paranötterna i 2 liter vatten över natten eller minst 4 timmar.
Skölj väl och låt rinna av.
Lägg alla ingredienser i en vitamix (high speed blender) mixa helt slätt utan några klumpar.
Lägg agar agar och vatten i en gryta. Koka ca 3 minuter under vispning till det tjocknar.
Häll sedan agar agar-blandningen i nötblandningen ovan medan du fortsätter att mixa på lågt varv. Mixa bara en kort stund tills du ser att det blandar sig.
Häll upp nötosten i 3 st små plast lådor. Sätt i kylen över natten och låt stelna.
Dagen efter lägg burken upp och ner och tryck ut. Lägg mozzarellan på en skärbräda och skär sedan osten i små kuber.
Håller i kylen upp till 10 dagar, men går även utmärkt att frysa in.
Bild:
Malin Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt