Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
540 g | Kycklingkorv | |
0,25 st | Färsk timjan | |
1 msk | Balsamvinäger | |
65 g | Ruccolasallat | |
1 kg | Rödbetor Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Söt senapsgrädde | ||
3 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Florsocker | |
1 tsk | Senapspulver | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt |
Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och servera senapsgrädden i en skål bredvid.
2 Kycklinggrillkorv Skinnfri 400g Kronfågel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket