Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Basilikakräm | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
100 g | Färskost Vitlök | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Kyckling | ||
2 st | Kvisttomater | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 tsk | Salt | |
600 g | Kycklingfile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
Ugnspotatis | ||
1 tsk | Salt | |
2 msk | Potatis Fast | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Isbergssallat |
Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader.
Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.
Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan.
Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.
Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.
Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.
Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.
Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar.
Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla