Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfilé med ugnspotatis och basilikakräm

Kycklingfilé med ugnspotatis och basilikakräm

40 minEnkelt
327,75 kr
4 portioner37,25 kr per portion
Familjekassen v20

Basilikakräm
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
100 gFärskost Vitlök
0,5 stBasilika - färsk
Kyckling
2 stKvisttomater
1 tskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1 tskSalt Fint
600 gKycklingfile
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
Ugnspotatis
1 tskSalt Fint
2 mskPotatis Fast
Sallad
0,5 stGurka
0,5 stIsbergssallat
Instruktioner
1

Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader.

2

Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.

3

Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan.

4

Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.

5

Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.

6

Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.

7

Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.

8

Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar.

9

Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.