Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
2 msk | Olivolja | |
400 g | Sötpotatis | |
400 g | Rödbetor Färsk | |
1 tsk | Flingsalt | |
300 g | Vanliga morötter | |
200 g | Potatis Fast | |
Marinad | ||
1 krm | Kanel | |
1 tsk | Chilifrukter | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Senap Grovkornig | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
1 st | Apelsin | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Olivolja | |
Tillbehör | ||
200 g | Romansallat | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Lammkorv | |
250 g | Bratwurst | |
1 msk | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt och tillsätt olja och flingsalt. Blanda runt ordentligt med händerna och ugnsbaka ca 30 min.
Marinad: Skölj och finhacka chilipepparn och skala och finhacka vitlöken. Blanda i en skål: Chili, vitlök, apelsinsaft, olivolja, kanel, senap, honung, flingsalt och svartpeppar. Blanda om ordentligt och låt stå framme.
Tillbehör: Skär romansalladen i stora bitar och lägg på ett fat. Ringla över lite olja och strö över flingsalt och en nypa svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek korvarna gyllene tills de är helt klara, ca 5-7 min.
Rotfrukter: Ta ut rotfrukterna och lägg över dem på ett stort uppläggningsfat och häll över marinaden Blanda om ordentligt och servera tillsammans med korv och romansallad.
Näringsvärde: 587 KCAL 27 G PROTEIN 30 G FETT 57 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla