Gå vidare till huvudinnehåll
Cajungrillad kyckling med sötpotatismos och majssalsa
Mari Bergman

Cajungrillad kyckling med sötpotatismos och majssalsa

50 minEnkelt
170,65 kr
4 portioner24,72 kr per portion
Cajunkryddad kyckling som serveras med ett sötpotatismos och en syrlig majssalsa. En mexikansk smakbomb som slukades i ett nafs av smakpanelen. (Tastelines matkasse v24 2013)

Majssalsa
300 gMajskorn
0,3 stPurjolök
1 stLime
25 gChilipeppar Färsk
1,5 tskKoriander - torkad
1 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
2 stVanliga Tomater
Cajunkyckling
2 mskSmör
1 tskPaprikakrydda
2 mskRapsolja
2 tskRåsocker Strö
1 tskSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
1 000 gKycklingben Frysta
1 tskSpiskummin
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChilipulver
Sötpotatismos
3 mskSmör
800 gSötpotatis
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Cajunkyckling: Blanda ihop pressade vitlöksklyftor med spiskummin, chilipulver, paprikapulver, socker, svartpeppar, salt och olja i en skål.

3

Lägg kycklingen på en ugnsplåt och gnid in marinaden ordentligt överallt. Lägg några klickar smör över och sätt in kycklingen i ugnen ca 40- 45 min.

4

Sötpotatismos: Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills det är mjuka.

5

Majssalsa: Skölj och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparen. Skölj och finhacka purjolöken och häll av vattnet från majsen. Blanda majsen med tomater, purjolök och chili. Tillsätt limesaft, olivolja och korianderblad. Smaka av med lite salt.

6

Sötpotatis: Sila av vattnet från sötpotatisen och mosa samman med en klick smör. Använd gärna en elvisp. Smaka av med salt och peppar.

Servera cajunkycklingen med sötpotatismos och majssalsa.

Näringsvärde: 699 KCAL 44 G PROTEIN 34 G FETT 55 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd