Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt lax med sweet chilipasta
Mari Bergman

Stekt lax med sweet chilipasta

20 minEnkelt
271,75 kr
4 portioner 36,80 kr per portion
Lax sweet chili - den perfekta vardagsrätten när tiden är knapp, stekt lax med en magiskt krämig chilipasta! Tips, tina gärna laxen i kylen över natten kvällen innan.

Lax
500 gLaxfilé Fryst
1 mskOlivolja
1 krmSalt
Pasta
1 dlSweet Chili
1 dlVatten
280 gSpaghetti
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlVispgrädde
0,5 tskSalt
1 mskCitron
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Sjud upp creme fraiche, grädde, sweet chilisås och salt i en kastrull. Tillsätt 1 dl av det kokande pastavattnet när pastan har kokat minst 5 min.

3

Tillbehör: Skölj och skär gurkan i små stavar och skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg upp i skålar.

4

Lax: Skär varje laxfilé i 4 bitar och salta efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek dem på medelhög värme ca 2 min på båda sidor.

5

Pasta: Sila av pastavattnet och blanda pastan med sweet chilisåsen. Pressa i saft från 1/2 citron och lägg upp på ett fat. Toppa med de stekta laxkuberna och servera med grönsakerna.

Näringsvärde: 712 kcal. 34 g protein, 34 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell