Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 st | Kvisttomater | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Aubergine | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 st | Pitabröd | |
1 st | Rödlök | |
300 g | Halloumi | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
2 tsk | Dijonsenap | |
0,5 dl | Rapsolja | |
50 g | Riven Ost |
Sätt ugnen på 220 grader.
Sallad: Skär auberginen i tunna klyftor. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda om så att oljan täcker ordentligt. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Skölj och skär salladsbladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlök. Skölj och tärna tomaten sprid ut grönsakerna över salladen på fatet.
Caesardressing: Riv vitlök. Blanda med riven ost, äggula, dijonsenap, och vinäger i en bunke. Mixa samman till en dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ringla hälften av dressingen över salladen på fatet.
Sallad: Tärna pitabröden och halloumin. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllene på båda sidor. Häll över dem på ett fat.
Hetta upp lite ny olja och stek halloumitärningarna gyllene på båda sidor.
Toppa salladen med rostade aubergineskivor, gyllenstekt halloumi och brödtärningar. Ringla över resten av dressingen och krydda med lite salt och peppar.
Näringsvärde: 619 kcal, 39 g protein, 30 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla