Gå vidare till huvudinnehåll
Caesarsallad på halloumi och rostad aubergine
Mari Bergman

Caesarsallad på halloumi och rostad aubergine

30 minEnkelt
299,10 kr
4 portioner 31,67 kr per portion
En riktigt god vegetarisk sallad med len caesardressing och rostad aubergine. Så enkelt och gott! Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com

Sallad
1 stKvisttomater
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 stAubergine
200 gVanliga morötter
2 stPitabröd
1 stRödlök
300 gHalloumi
180 gRomansallat, (1 st)
1 krmSvartpeppar Malen
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskVitvinsvinäger
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stÄgg
2 tskDijonsenap
0,5 dlRapsolja
50 gRiven Ost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 220 grader.

2

Sallad: Skär auberginen i tunna klyftor. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda om så att oljan täcker ordentligt. Sätt in i ugnen ca 20 min.

3

Skölj och skär salladsbladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlök. Skölj och tärna tomaten sprid ut grönsakerna över salladen på fatet.

4

Caesardressing: Riv vitlök. Blanda med riven ost, äggula, dijonsenap, och vinäger i en bunke. Mixa samman till en dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ringla hälften av dressingen över salladen på fatet.

5

Sallad: Tärna pitabröden och halloumin. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllene på båda sidor. Häll över dem på ett fat.

6

Hetta upp lite ny olja och stek halloumitärningarna gyllene på båda sidor.

Toppa salladen med rostade aubergineskivor, gyllenstekt halloumi och brödtärningar. Ringla över resten av dressingen och krydda med lite salt och peppar.

Näringsvärde: 619 kcal, 39 g protein, 30 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell