Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
0,25 st | Gräslök - färsk | |
0,5 st | Citron | |
2 tsk | Japansk soja | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Köttbullar | ||
0,5 st | Citron | |
0,25 st | Gräslök - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
0,3 st | Purjolök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
300 g | Morötter | |
500 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Tvätta potatisen och skala morötterna. Skär morötterna i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten.
Köttbullar: Skölj och finhacka ca 7 cm purjolök och en vitlök. Skölj och finhacka gräslöken och skölj och riv skal från en halv citron. Blanda alltsammans med färsen i en skål och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om ordentligt och rulla stora köttbullar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme ca 5 min.
Sås: Tillsätt grädde, rivet skal och saft från en halv citron, soja, honung och finhackad gräslök i pannan med köttbullarna. Låt såsen koka ner på låg värme några minuter så att den får en krämig konsistens och kokar in i köttbullarna. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis och morötter.
Näringsvärde: 651 kcal, 31 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla