Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Strösocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
2 dl | Vetemjöl | |
2,5 dl | Filmjölk Naturell | |
1 msk | Matolja | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt |
Blanda de torra ingredienserna; mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
Vispa ned filmjölken ordentligt till en slät smet.
Vispa äggvitorna hårda.
Vänd försiktigt ned äggvitorna i smeten.
Klicka ut tre runda delar smet i stekpannan och stek i matolja på medelvärme tills det börjar torka och bubbla på ovansidan. Vänd och stek en kortare stund på andra sidan. Låt inte smeten vänta för länge innan stekning.
Önskas al-dente-kärna på pannkakan, dra ned stektiden.
Servera direkt med till exempel smör, lönnsirap och jordgubbar.
Bild:
Andreas Engvall
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt