Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizza | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 msk | Citron | |
150 g | Riven Ost | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Avokado | |
1 krm | Flingsalt | |
600 g | Pizzakit | |
125 g | Körsbärstomater | |
6 st | Ägg | |
0,5 st | Zucchini | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pizza: Skala och skiva vitlöken. Skölj och skiva zucchini och tomat tunt. Lägg ut pizzabotten på bakplåtspapper och bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten och fördela vitlök, zucchini och tomat på pizzorna. Strö över resten av osten och knäck ägg på pizzan. Gratinera i ugn i ca 12 min.
Sallad: Lägg upp salladen i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.
Pizza: Toppa den gratinerade pizzan med skivad avokado, basilikablad och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt och peppar.
Servera pizzan med sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 667 kcal. 29 g protein, 36 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta