Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kött | ||
0,5 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
2 msk | Frysta provencalska örter | |
Dressing | ||
2 krm | Salt | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
200 ml | Vitlöksdressing | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kött: Ta bort fett och senor från fläskfilén. Skiva den i 1 ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, salt, peppar och örterna. Blanda om ordentligt så att skivorna får jämnt fördelat med kryddorna.
Dressing: Skölj och dela gurkan på längden och ta ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små skivor och tillsätt hackad mynta, citronsaft, salt och peppar och slutligen Eriks Franska Vitlöksdressing.
Kött: Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskfiléskivorna i 1 min på varje sida. Lägg upp på ett fat.
Tillbehör: Lägg i sockerärtorna på eftervärmen i lite smör, de ska bara snabbt fräsas till.
Servera fläskfilén med sockerärtor, Eriks dressing och nykokt ris.
Näringsvärde: 607 KCAL 32 G PROTEIN 30 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Bild:
Malou Fickling
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus