Gå vidare till huvudinnehåll
Eriks örtstekta fläskfilé med fransk vitlöksdressing
Erik Lallerstedt

Eriks örtstekta fläskfilé med fransk vitlöksdressing

30 minEnkelt
250,70 kr
4 portioner 44,15 kr per portion
Erik Lallerstedts riktigt goda fläskfilé med potatis och hans egna dressing som verkligen sätter pricken över i:et.

Kött
0,5 tskSalt
3 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
500 gFläskfile Färsk
2 mskFrysta provencalska örter
Dressing
2 krmSalt
0,5 stMynta - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
200 mlVitlöksdressing
75 gCitron, (0,5 st)
Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kött: Ta bort fett och senor från fläskfilén. Skiva den i 1 ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, salt, peppar och örterna. Blanda om ordentligt så att skivorna får jämnt fördelat med kryddorna.

3

Dressing: Skölj och dela gurkan på längden och ta ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små skivor och tillsätt hackad mynta, citronsaft, salt och peppar och slutligen Eriks Franska Vitlöksdressing.

4

Kött: Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskfiléskivorna i 1 min på varje sida. Lägg upp på ett fat.

5

Tillbehör: Lägg i sockerärtorna på eftervärmen i lite smör, de ska bara snabbt fräsas till.

Servera fläskfilén med sockerärtor, Eriks dressing och nykokt ris.

Näringsvärde: 607 KCAL 32 G PROTEIN 30 G FETT 48 G KOLHYDRATER

Bild:

Malou Fickling