Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fetaost | ||
4 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Basilika - fryst | |
500 g | Fetaost | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
Potatis | ||
1 tsk | Timjan - torkad | |
700 g | Potatis | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
65 g | Salladsmix | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Pinjenötter |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisen på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Fetaost: Gör 4 st folie- eller smörpappersark.
Skölj och skiva citronen tunt. Ringla hälften av olivoljan i varje foliebotten och fördela citronskivorna där i. Bryt ner fetaosten i stora bitar, häll resterande olivolja ovanpå och strö över basilika och chiliflakes. Krydda med en nypa salt och svartpeppar och förslut paketen. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).
Sallad: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.
Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Skölj och halvera tomaterna och fördela över salladen. Ringla över olja och vinäger. Krydda med en nypa salt och peppar och strö över pinjenötterna.
Servera den bakade fetaosten med rostad potatis och sallad.
Näringsvärde: 913 kcal, 19 g protein, 37 g fett, 17 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1