Gå vidare till huvudinnehåll
Örtstekt spättafilé med potatismos
Mari Bergman

Örtstekt spättafilé med potatismos

40 minEnkelt
372,75 kr
4 portioner 55,10 kr per portion
Fisk är gott och nyttigt! Denna lättlagade fiskrätt är barnens favorit!

Potatismos
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVispgrädde
2 mskSmör
800 gPotatis Mjölig
1 krmSalt
Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
Spättafilé
1 dlStröbröd
0,5 stCitron
1 stDill - färsk
600 gRödspättafile
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
1 mskOlivolja
1 tskSalt
1 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Potatispuré: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.

2

Spättafilé: Salta och peppra spättafiléerna. Blanda mjöl, ströbröd, finhackad dill och citronskal på en tallrik.

3

Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor.

4

Tillbehör: Tina haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.

5

Potatispuré: Sila av vattnet från potatis med hjälp av en sil. Tillsätt grädde och smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Linnea Swärd