Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsin- och ingefärsmarinerade kycklingspett med grönsaksris
Mari Bergman

Apelsin- och ingefärsmarinerade kycklingspett med grönsaksris

30 minEnkelt
220,70 kr
4 portioner26,24 kr per portion
De apelsin- och ingefärsmarinerade kycklingspetten får du gärna lägga in i marinaden kvällen innan så blir det ännu godare. (Tastelines matkasse v32 2014)

Dipp
2 krmSalt Fint
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 mskApelsinjuice - Koncentrat
0,75 tskSambal Oelek
1 krmSvartpeppar Malen
Grönsaksris
3 dlBasmatiris
300 gVanliga morötter
0,5 tskSalt Fint
1 mskSmör
1 mskOlivolja
1 stRödlök
1 tskPaprikakrydda
200 gPalsternacka
2 krmSvartpeppar Malen
Marinad
1 mskJapansk soja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlApelsinjuice - Koncentrat
1 mskHonung
2 krmSalt Fint
1 mskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
700 gKycklinginnerfile Fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader om du vill tillaga spetten i ugnen eller tänd grillen om du vill grilla.

2

Marinad: Skala och riv ingefäran, pressa i vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Lägg de tinade kycklinginnerfiléerna i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt de marinera så länge som möjligt, gärna under natten i kylen.

4

Vid tillagning: Grilla spetten på en utegrill eller lägg spetten i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.

5

Grönsaksris: Koka ris efter anvisning på paketet.

6

Skala och skiva palsternacka och morot tunt. Skala och grovhacka rödlöken. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och grönsaker tills de har fått en krispig yta. Krydda med paprikapulver, salt och peppar efter smak. Tillsätt smöret och fräs ihop. Tillsätt sedan de kokta riset i pannan och fräs runt några minuter. Smaka av med ev mer salt och peppar.

7

Dipp: Blanda samman yoghurten med apelsinjuice och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingspetten och grönsaksriset.

Näringsvärde: 583 KCAL 40 G PROTEIN 18 G FETT 62 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd