Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
70 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 st | Färsk timjan | |
50 g | Pinjenötter | |
200 g | Getost, Chevre | |
2 dl | Quinoa | |
600 g | Rödbetor Färsk | |
1 krm | Flingsalt | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
4 st | Fikon Färska | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Rödbetssallad: Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg.)
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall.
Skär rödbetorna i klyftor.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg quinoan på ett djupt fat och strö över ruccola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Dela varje fikon i 4 delar och placera ut över salladen. Strö över pinjenötterna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak samt timjan.
Näringsvärde: 530 kcal, 20 g protein, 28 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria