Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
4 st | Fikon Färska | |
1 st | Päron | |
50 g | Valnötter | |
Fyllning | ||
3 dl | Vispgrädde | |
100 g | Torkade Fikon | |
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Ädelost | |
6 st | Ägg | |
Pajskal | ||
230 g | Smördeg |
Värm ugnen till 200 grader.
Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.
Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.
Bild:
Nurlan Emir
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille